Uskoro rešavanje jednog dela problema sa kojima se suočavaju inspekcijske službe

Uskoro rešavanje jednog dela problema sa kojima se suočavaju inspekcijske službe

Autor :  nov 17, 2017

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Danijela Lončar,  učestvovala je na radnom sastanku sa ministor za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem , koji je održan u Užicu sa svim načelnicima upravnih okruga.

Na sastanku je najavljeno rešavanje jednog dela problema sa kojima se suočavaju inspekcijske službe.

Problemi koji se javljaju u svakodnevnom radu jesu manjak kadra, starosna dob preko 55 godina, prirodni odliv inspektora, a da bi se poboljšao rad i efikasnost inspekcijskih službi rešavanju ovog problema se mora pristupiti sistematski i time najavljeno da će se u narednom periodu uputiti predlog Vladi Srbije za povećanje broja inspektora i povećanje tehničke opremljenosti službi.

Resorni ministar rekao da je namera Ministarstva da se načelnici okruga na pravi način stave u funkciju reforme javne uprave, kao i da se poboljša njihov status koji nije na zavidnom nivou od 2001. godine, kako u teritorijalnoj organizaciji, tako i u političkom smislu.

U cilju efikasnijeg rada Koordinaciona komisija za inspekcijske službe potpisala je sporazum sa prekršajnim sudovima, što će olakšati da prijave koje inspektori pišu budu ažurne, da ne zastarevaju i da proizvode pravno dejstvo.

Tokom posete Užicu održan je radni sastanak sa načelnicima upravnih okruga sa Kosova i Metohije na kome su razmotrena aktuelna pitanja.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31