Nemac Julius Aleksander Past - jedan od najvećih donatora za spomenik Voždu Karađorđu u Vršcu

Nemac Julius Aleksander Past - jedan od najvećih donatora za spomenik Voždu Karađorđu u Vršcu

Autor :  nov 22, 2017

Verovali ili ne, ali jedan od najvećih donatora za spomenik Voždu Karađorđu u Vršcu je - Nemac, kažu u Maloj školi "Branko Radunković - Volja čini čuda".

- Prikupljanje novčanih sredstava za podizanje spomenika Voždu Karađorđu u porti Saborne crkve u Vršcu ide sporije nego što bismo mi to želeli. Veoma smo zahvalni svima koji su podržali ovu inicijativu, ali moramo da priznamo da ima i onih koji svoju podršku, izgleda, samo obećavaju. Pa čak i onih koji nas pitaju "A zašto Karađorđu?". Da li možete da zamislite naše iznenađenje kada smo od banke dobili obaveštenje o pristigloj deviznoj uplati na ime Julius Aleksander Past?, kažu u Maloj školi "Branko Radunković - Volja čini čuda"

Nakon izvršene uplate, Julius Aleksander Past je e-poštom poslao sledeću poruku (napisanu ćirilicom).

Citiramo, bez ispravljanja:

nemac donacija 2017 karađorđe email

- Gospodin Julijus-Aleksandar Past, praunuk Karla Pasta gradonačelnika i predsednika suda grada Vršca u 19. veku, koji živi u Regenzburgu u Bavarskoj, uplatio je 500 evra kao donaciju za spomenik Voždu Karađorđu u Vršcu - a Vi?, pitaju u Maloj školi "Branko Radunković - Volja čini čuda", i napominju da novčani prilog, u skladu sa svojim mogućnostima, možete uplatiti na sledeći račun:

285-2271040000011-96 (SBERBANK)
Primalac: Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda" - Vršac.

Za uplate iz inostranstva zatražite instrukcije e-poštom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

- Ova inicijativa pokrenuta je povodom velikog jubileja - 200 godina od Karađorđevog boravka u Vršcu, kada je poslednji put u životu bio na Svetoj Liturgiji, i njegove smrti.
Vožd Karađorđe je postavio temelj moderne srpske države i time nas sve neizmerno zadužio. Najmanje što možemo da učinimo je - da ga ne zaboravimo. Pomozite nam da podignemo ovaj spomenik - putokaz našoj deci. Ili da čekamo još nekog dobronamernog stranca?, ističu u Maloj školi "Branko Radunković - Volja čini čuda".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31