Grad Vršac obezbedio uslove za lakše kretanje osoba sa invaliditetom

Grad Vršac obezbedio uslove za lakše kretanje osoba sa invaliditetom

Autor :  nov 30, 2017

Članica Gradskog veće zadužena za resor socijalne i zdravstvene zaštite Tatjana Nikolić, posetila je Centar za socijalni rad i OŠ "Jovan Sterija Popović" kako bi upoznala javnost sa završenim poslovima izgradnje i  postavljanja prilaza, odnosno rampi namenjenih lakšem kretanju osoba sa invaliditetom.

Grad Vršac je poslednjih nekoliko godina intenzivno radio na stvaranju uslova za lakše i bezbednije kretanja svih osoba sa invaliditetom,  tako da su u brojnim javnim i držanim institucijama pronađena adekvatna rešenja.

U Centru za socijalni rad sredstvima grada Vršca izgrađen je takozvani kosi prilaz, odnosno rampa, a i unutar samog objekta, u delu nekadašnjeg stepeništa, postavljena je kosa rampa.

centar za soc rad rampe 2017

- Vrednost postavlejnih rampi u Centru za socijani rad je oko 150.000 dinara. Osim ovog posla novina su i licenciranja usluga iz programa socijalne zaštite kod resornog Ministarstva, a kao što znate uređena je i "Soba za viđenje". Takođe pre par dana ovaj posao na postavljanju kosih prilaza  započeli smo i u Gradskoj kući u delu gde će bizi smešten kancelarija za OSI. Plan je i postavljanje tkz. guseničara za podršku penjanju osobama u invalidskim kolicima na sprat Gradske kuće, kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

hol osiUnapređenje položaja osoba sa invaliditetoom u našem gradu je jedan od prioritetnih poslova kojim se resor za socijalnu zaštitu grada Vršac bavi, naročito kada je reč o dostupnosti.

U OŠ "Jovan Sterija Popović" uz podršku grada Vršac takođe je urađen važan posao na unapređenju kretanja đaka u invalidskim kolicima.

Reč je o rekonstrukciji toaleta, prilaza školskoj zgradi i izgradnji rampe unutar školskog objekta. U ovom trenutku, đacima kojima su ove novine namenjene, još uvek nije dostupan sprat školske zgrade ali će se,  kako je najavljeno, u narednom periodu i za ovu prepreku u njihovom kretanju - pronaći rešenje.

osjsp rampa 2017 decembar

Grad Vršac je jedina lokalna samouprava u Srbiji, koja sredstvima iz gradskog budžeta plaća 26 pedagoških asistenata, angažovani su i personalni asistent i omogućen besplatan prevoz svim osobama sa invaliditetom.

asistent skola 2017

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31