Vršac će sa još sedam vojvođanskih gradova ubuduće nastupati na investicionim sajmovima

Vršac će sa još sedam vojvođanskih gradova ubuduće nastupati na investicionim sajmovima

Autor :  nov 30, 2017

Vršac je jedan od gradova koji će zajedno sa još sedam vojvođanskih gradova nastupati na međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera.

O zajedničkim nastupima na međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera, danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan Sporazum o saradnji osam vojvođanskih gradova sa Pokrajinskom vladom i Razvojnom agencijom Vojvodine.

Osim Vršca, gradovi potpisnici ovog sporazuma su Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Pančevo i Sremska Mitrovica.

Ocenjeno je da je sporazum nastavak nikada bolje saradnje gradova Vojvodine i Pokrajinske vlade, te da su zajedničkim nastupi na međunarodnim investicionim sajmovima bolja i veća šansa za privlačenje direktnih stranih i domaćih investicija, ne samo gradovima potpisnicima sporazuma, već svim lokalnim samoupravama na teritoriji severne pokrajine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević kazao je udruživanje osam gradova sa pokrajinskom administracijom i Razvojnom agencijom Vojvodine predstavlja način kojim bi se efikasnije i bolje promovisali privredni potencijali čitave Vojvodine.

Srbija i AP Vojvodina su dobro mesti za ulaganja i kroz ovaj model ćemo pokušati da privučemo što više investicija u svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine. Investitori kod nas imaju dobre uslove za ulagnaje, imamo razvijene radne i privredne zona, čitava infrastruktura se brzo razvija, imamo kvalitetnu radnu snagu, obrazovane mlade ljude, kvalitetne naučne institute i iz tih razloga ćemo moći da na svetskoj investicionoj pijaci udruženo ponudimo ono najbolje, kazao je Milićević.

On je ocenio da Vlada Srbije postiže jako dobre rezultate, istakavši da se beleži rast i na "Duing biznis" listi, a stvaranje novih radnih mesta okarakterisao je kao jedan od najvažnijih zadataka svih nivoa vlasti u našoj zemlji. 

Tokom sastanka razgovaralo se i o rasporedu sajmova na kome potpisnici sporazuma treba da zajednički nastupaju i o načinima kojima bi se pokrile različite oblasti privrednog poslovanja.

Takođe, govorilo se i o primerima dobre prakse, razmenjivanju iskustava u vezi sa privlačenjem investitora, a zaključeno je da gradovin na teritoriji Vojvodine imaju veliki privredni potencijal, te da imaju šta da pokažu na evropskom i svetskom tržištu.

Foto: Tanjug.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31