Još pet dana do osme izložbe "Praznične đakonije" u Vršcu

Još pet dana do osme izložbe "Praznične đakonije" u Vršcu

Autor :  dec 04, 2017

Turistička organizacija Vršac je organizator 8. izložbe praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, pod nazivom “Praznične đakonije”. Manifestacija će se održati 9. decembra u hotelu Srbija, otvaranje manifestacije je u 11 časova.

Tema izložbe je promocija kulture i tradicije Vojvodine i ostalih krajeva Srbije.

Manifestacija svake godine ugosti preko 60 izlagača iz Vršca i okoline, ali i iz cele Srbije.

Praznične đakonije predstavljaju svojevrsnu izložbu praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija. Manifestacija ovog tipa osmišljena je kao izložba hrane i to baš u vreme slava Božića i dočeka Nove godine sa ciljem upoznavanja posetilaca sa starim jelima našeg područja.

Velika sala hotela “Srbija” u kojoj se manifestacija odvija je veoma posećena (oko 2.500 posetilaca), a posetioci pored suvenira i raznoraznih ukrasa za Božićne i Novogodišnje praznike, mogu da uživaju i u degustaciji raznih prazničnih đakonija koje se posebno spremaju za slavske trpeze. Uz svu tu ukusnu hranu najbolje idu kvalitetna vršačka vina lokalnih vinara koja su takođe zastupljena na ovoj izložbi. U okviru manifestacije organizovano je i takmičenje slavskih kolača – Najlepši slavski kolač.

Povodom praznične izložbe otvoren je konkurs, za decu, pod nazivom “Novogodišnje čestitke”.

Učenici osnovnih škola u Vršcu, uzrasta od Prvog do Četvrtog razreda, na časovima likovne kulture kreiraće Novogodišnje čestitke i tako učestvovati u takmičenju za najlepšu čestitku. Nagradićemo 20 čestitki a pobednička će biti zvanična Novogodišnja čestitka Turističke organizacije Vršac. Putem nje ćemo svim našim poslovnim partnerima i kolegama čestitati predstojeće Božićne i Novogodišnje praznike.

U okviru manifestacije biće promovisano i novo štampano izdanje Banatski kolačići,nova brušura u nizu publikacija koja se bavi promocijom gastronomske ponude Banata.

Izdanja koja su do sada bila primećena i nagrađivana su Bantski kuvar, Zimnica, Banatski sirevi i Banatski napici.

Na manifestaciji neće izostatit ni bogat muzički programski. Predstaviće se učenici vršačke muzičke škole Josif Marinković i ansambali kulturno umetničkih društava iz Vršca.

Manifestacija je izložbenog i prodajnog karaktera.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31