Ministarstvo finansija odobrilo gradu Vršcu 20 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve

Ministarstvo finansija odobrilo gradu Vršcu 20 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve

Autor :  dec 28, 2017

Ministarstvo finansija Republike Srbije odobrilo je gradu Vršcu sredstva iz tekuće budžetske rezerve u visini od 20 miliona dinara u cilju obezbeđenja tekuće likvidnosti bužeta grada i izmirenja dospelih obaveza, rekla je na konferenciji za medije gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Sredstva su odobrena zbog nepredviđenih okolnosti koje su tokom 2017. godine zadesile grad  Vršac, i koje su onemogućile izvršenje rashoda i izdataka budžeta, a reč je o poplavama koje su pogodile Vršac i tri naseljena mesta.

- Suočen sa velikom materijalnom štetom Grad Vršac je sve svoje resurse usmerio na sanaciju kao i na preventivne aktivnosti u cilju sprečavanja sličnih događaja, i zbog toga nismo bili u mogućnosti da na vreme izmirimo i izvršimo preuzete obaveze, rekla je gradonačelnica Mitrović.

Ona se zahvalila i Ministarstvu i Vladi Republike Srbije na pomoći istakavši njenu važnost za sve građane Vršca.

- Ovo je prvi put u poslednjih deset godina da Ministarstvo finansija na ovaj način pomogne gradu Vršcu, i to je siguran znak da Republika vodi računa o lokalnim samoupravama, da brine o njihovim finansijama, kao i da su lokalne samouprave ravnopravni partner Republike u planiranju i izvršavanju obaveza i budžeta, rekla je gradonačelnica Mitrović.

Gradonačenica je podsetila i da je grad Vršac usvojio budžet za narednu 2018. godinu, koji je u skladu sa uputstvom Ministarstva finansija.

- Moram da istaknem da je deficit najmanji u odnosu na višedecenijski period i da je konsolidacija javnih finansija, kojom se trenutno bavimo - preduslov za dalje napredovanje, razvoj privrednih aktivnosti i privlačenje investicija, istakla je gradonačenica Mitrović.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31