STRAVIČNE POSLEDICE: Zbog par minuta zabave, deca ostaju bez ruku

STRAVIČNE POSLEDICE: Zbog par minuta zabave, deca ostaju bez ruku

Autor :  dec 29, 2017

Svake godine, posebno oko praznika, dođe do povreda zbog bacanja petardi. Iako je njihova prodaja maloletnim licima zabranjena, kako se najluđa noć bliži prasak petardi je širom Srbije sve učestaliji.

Nadležne službe još jednom apeluju na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe prirotehničkih sredstava, kao i da ih ne kupuju od neovlašćenih osoba na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja maloletnim osobama.

Izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo MUP.

Takođe, strogo je zabranjeno i pucanje iz vatrenog oružja, a protiv lica koja se ne budu pridržavala navedenog, biće preduzete odgovarajuće zakonske mere.

Petarde nisu igračke
 

Uoči novogodišnjih praznika oglasili su se i lekari, koji su upozorili da se svake godine susreću sa povredama koje nastaju zbog petardi, od površnih blagih opekotina, do težih opekotina sa znacima infekcije, otvoreni i zatvoreni prelomi i delimične ili potpune amputacije, zatim povrede očiju i sluha.

 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28