U februaru počinju radovi na zaštiti grada Vršca od poplava

U februaru počinju radovi na zaštiti grada Vršca od poplava

Autor :  jan 12, 2018

Uređenje dela korita potoka Mesić, počev od Vršačkog kanala, pored Vršačkog jezera do Male Crkve odnosno do AMSS, u cilju zaštite Grada od mogućih poplava, jedan je od prioriteta lokane samouprave. Na ovom projektu intenzivno će se raditi u narednom periodu, a pripreme za njegovu realizaciju uveliko su počele u oktobru prošle godine.

Radovi predviđeni projektom zaštite grada Vršca od poplava, kako je najavljeno, počeće u februaru i trajaće dve godine.

Do početka i tokom izvođenja radova u okviru projekta koji provode grad Vršac, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republička direkcija za vode, FER Projekat i Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ nisu dozvoljene aktivnosti građana u vidu bilo kakvih ulaganja u delu grada gde se projekat realizuje.

Da podsetimo, u okviru priprema za realizaciju ovog projekta, tokom oktobra, načinjen je snimak potoka Mesić i njegovih obala iz vazduha, nakon čega je javnost obaveštena da je u ovom delu grada nastupio tzv. moratorijum ili datum preseka koji podrazumeva odlaganje gradnje i drugih vidova investicija.

Opštirnije o projektu, aktivnostima i svim neophodnim informacijama možete pročitati: OVDE

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31