Rekordan broj uzoraka na 26. Smotri ocenjivanja kvaliteta vina i rakije u Vršcu

Rekordan broj uzoraka na 26. Smotri ocenjivanja kvaliteta vina i rakije u Vršcu

Autor :  feb 05, 2018

Poljoprivredna škola Vršac i ove godine 14. februara, organizuje proslavu svoje slave Svetog Trifuna, dana vinogradara, vinara i školske slave.

U okviru proslave kao i svake godine, biće organizovana i Smotra ocenjivanja kvaliteta vina i rakije individualnih poljoprivrednih proizvođača.

Izložbi i proglašenju pobednika prethodi i ocenjivanje kvaliteta prispelih uzoraka, hemijskom metodom koja se obavlja u laboratorijama podruma Vršačkih vinograda i Enološke stanice, ali i organoleptičkom od strane stručne komisije.

- Ove godine za učešće na  26. Smotru pristiglo je 142 uzorka vina, rakija i specijalnih pića iz skoro svih krajeva Srbije,  što je kako ističu u školi rekordan broj uzoraka. Sada već možemo reći da ova manifestacija uveliko prevazilazi okvire grada i škole, te poprima regionalni, republički karakter. Škola je od pre godinu dana opremljena aparaturom za ispitivanje vina, tako da je deo analiza prvi put radjen u našoj školi, na šta smo posebno ponosni.

Analize alkoholnih pića rade prijatelji škole iz Enološke stanice Vršac, dok deo analiza vina rade prijatelji škole iz Vršačkih vinograda.

- Cela manifestacija već 26 godina opstaje upravo velikim zalaganjem ove dve vršačke firme koje na sebe preuzimaju veliki deo zadatka oko ocenjivanja kvaliteta, ističu u Poljoprivrednoj školi Vršac.

Organileptičke analize zakazane su za sredu i četvrtak 7. i 8. februara u Poljoprivrednoj školi Vršac, od strane eminentnih stručnjaka u ovoj oblasti.

Proglašenje pobednika biće na svečanosti, koju će po tradiciji, organizovati đaci i profesori škole.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31