Vršački Hemofarm postao glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope

Vršački Hemofarm postao glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope

Autor :  feb 05, 2018

Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm postao je glavni centar Štada grupe za tržišta centralnoistočne Evrope.

 

Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time je dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta  jugoistočne Evrope (BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije).

Ovo unapređenje je, prema oceni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu nemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

- Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je  takođe i dobra vest za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u radnu snagu - u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Hemofarm je 2017. godine posredstvom Štade postao deo velike internacionalne porodice - Cinven i Bain Capital.

Osim što je regionalni lider, lekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja.

Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori  i BiH – Republici Srpskoj, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu. Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.

 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31