Ocenjeni uzorci jakih alkoholnih pića i vina, proglašenje pobednika 14. februara u Vršcu

Ocenjeni uzorci jakih alkoholnih pića i vina, proglašenje pobednika 14. februara u Vršcu

Autor :  feb 09, 2018

Organoleptičko ocenjivanje jakih alkoholnih pića i vina za predstojeću 26. "Smotru vina i rakije u Vršcu", koja se po tradiciji povodom Svetog Trifuna organizuje u Poljoprivrednoj školi, održano je juče.

- Ove godine stiglo je ubedljivo najviše uzoraka u dvadesetšestogodišnjem trajanju ove značajne manifestacije u našoj školi i gradu Vršcu.  Stiglo je ukupno 142 uzorka, koji su podeljeni u kategorije: rakije od voća, rakije od grožđa, likeri, crna vina, bela vina i specijalna vina, kažu u Poljoprivrednoj školi.

Organoleptička ispitivanja rađena su nakon hemijskih provera u Enološkoj stanici Vršac, Vršačkim vinogradima i prvi put u Poljoprivrednoj školi Vršac.

- Ispitivanja su vršili najbolji tehnolozi i enolozi iz Enološke stanice, Vršačkih vinograda i Poljoprivredne škole. Nakon svega, sledi komisijsko dešifrovanje pristiglih uzoraka i svečano proglašenje pobednika 14. februara. Vrlo je značajna i činjenica da svi izlagači imaju pravo da potpuno besplatno, tokom marta meseca, svake godine, prisustvuju savetovanju na temu popravke kvaliteta rakija i vina,u organizaciji Poljoprivredne škole Vršac, a koju vode vrsni enolozi i tehnolozi koji su učestvovali u ocenjivanju, kaže direktor škole Srđan Kliska.

Treba istaći da su svi zaposleni Poljoprivredne škole Vršac  izuzetno ponosni na činjenicu da je ova manifestacija druga najstarija manifestacija u gradu, odmah posle Dana berbe grožđa koja je održana po šezdeseti put.

- Trajanje manifestacije duže od četvrtine Veka sigurno znači i kvalitet manifestacije, koji podrazumeva ozbiljnost, sigurnost i poverenje svih izlagača. Neki od izlagača koji su se pojavljivali pre više od dvadeset godina danas su ozboljni vinari u regionu, pa čak i izvoznici najkvalitetnijih vina, ističe Kliska.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31