Učenička kompanija "TeslaNET" vršačkog ŠC "Nikola Tesla" prva na takmičenju učeničkih kompanija

Učenička kompanija "TeslaNET" vršačkog ŠC "Nikola Tesla" prva na takmičenju učeničkih kompanija

Autor :  mar 24, 2018

Učenička kompanija TeslaNet " vršačkog ŠC "Nikola Tesla" osvojila je prvo mesto na takmičenju učeničkih kompanija u organizaciji "Dostignuća mladih".

Od 36 kompanija sa različitim proizvodima i uslugama, ekipa iz ŠC "Nikola Tesla“ iz Vršca, u sastavu Milica Đolić, Filip Miličić, Elena Stojkovski i Ilija Maravić, zajedno sa mentorom Velimirom Radlovačkim, osvojila je prvo mesto i plasman na nacionalno takmičenje.

Ovo takmičenje ima za cilj da mlade, ambiciozne ljude nauči kako da posluju u sopstvenom preduzeću, te se na različitim nivoima takmičenja sprovodi proces od otvaranja do zatvaranja jedne kompanije.

U želji da naprave proizvod koji će biti spoj znanja iz informaciono-komunikacionih tehnologija i ekonomije, ova ekipa je odlučila da osnuje

Učenička kompanija „TeslaNET“  bavi  seizradom modularnog personalnog alarma iPanic – uređaja koji pomaže ljudima u nevolji.

Pritiskom na dugme alarma, osoba može da pošalje SMS, email ili post na društvenoj mreži unapred definisanim korisnicima sa unapred definisanim sadržajem.

Proizvod je namenjen svim osobama sa zdravstvenim problemima, osobama ometenim u razvoju, kao i ljudima koji rade opasne poslove, koji su daleko od kuće, starijim osobama, deci, itd. Postoji i besplatna aplikacija, koju možete preuzeti na http://www.teslavs.edu.rs/ipanic.apk, pokazuje mogućnosti ovog proizvoda. Kompanija ima i facebook profil (Tesla Net) i instagram nalog (jateslanet).

Kompanija "Tesla Net" će se dalje takmičiti na nacionalnom takmičenju koje će se održati u Beogradu u toku maja.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31