JKP "Drugi oktobar": Uskoro tri nova igrališta za decu u Vršcu (VIDEO)

JKP "Drugi oktobar": Uskoro tri nova igrališta za decu u Vršcu (VIDEO)

Autor :  apr 16, 2018

JKP "Drugi oktobar" intenzovno radi na realizaciji programa predviđenog planom tradicionalne akcije "April mesec čistoće". Tim povodom, održana je konferencija za medije, na kojoj je javnosti predočeno - šta je sve planirano programom akcije.

- April mesec čistoće, akciju koja je već postala tradicija u JKP Drugi oktobar, trudimo se da svake godine učinimo boljom i proširimo obim rada na površinama koje uređujemo.Prošlogodišnja akcija bila je veoma uspešna, a možemo i da se pohvalimo izuzetnom saradnjom sa brojnim institucijama u gradu. Jedna od njih je i Školski centar Nikola Tesla, zbog čega je danas u ovom objektu održana konferencija za medije.  Već drugu godinu za redom, mi im u tome pomažemo. Ove godine, pomoći ćemo im da njihovo dvorište izgleda sasvim drugačije kada su u pitanju zelene površine. Sadnja novog cveća i odvoženje kabastog otpada, doprineće da objekat izgleda mnogo lepše i zdravije, kaže direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Cilj akcije April-mesec čistoće jeste da čistoću grada održimo na zavidnom nivou tokom cele godine, ali i da mnoge stvari unapredimo, ističe Perič, i dodaje da baš iz tog razloga JKP "Drugi oktobar" želi da u svoje aktivnosti uključi što veći broj institucija i građana.

Perić je naglasio da će tokom akcije “April -  meseca čistoće“, biti intenzivirani radovi na revitalizaciji dečjih igrališta, mobilijara na javnim površinama, kao i na uklanjanju divljih deponija.

- Pored uređenja groblja pred Uskršnje praznike, uz pomoć građevinskih mašina očistili smo kontejnerska mesta. Započeli smo montažu urbanog mobilijara, kao što možete primetiti u Balkanskoj ulici, za koju kažu da nikad nije lepše izgledala. Očistili smo i divlje deponije ka gradu iz pravca Velikog Središta. U pitanju su lokacije Mali Rit i Strelište Kamenolom. Radi se o lokalitetu zaštićenog prirodnog područja i obaveza svih nas je da ne dozvolimo da se i dalje stvaraju smetlišta koja uništavaju floru i faunu kojima se odlikuju Vršačke planine. U rad su puštene i gradske fontane. Odvoz kabastog smeća i uredjenje zelenih površina za nas su svakodnevne aktivnosti, ali trudimo se da ih što više intenziviramo kako ni jedan deo grada ne bi bio zapostavljen, istakao je direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Neki od poslova na kojima su trenutno angažovane ekipe JKP "drugi oktobar" su uređenje urbanih džepova, postavljanje visećih korpi na stubovima javne rasvete, uređenje prilaza gradu, uklanjanje divljih deponija, sadnja  cveća u cvetnim rundelama, uređenje zelenih površina, odvoženje otpada iz javnih institucija, kompletno pranje i čišćenje ulica, šetališta i troroara,bankina, kanala, odvoženje kabastog otpada, kao i rekonstrukcija zelenih površina na Svetosavskom trgu.

- Ono što nas čeka od radova jeste kompletno uređenje brega u saradnji sa Gradom, uklanjanje otpada duž međunarodnog puta za Rumuniju, akcija udomljavanja pasa i Dan otvorenih vrata azila za pse, uređenje gradskog jezera. I naše najmlađe sugrađane treba da edukujemo o reciklaži i ekologiji, te smo za njih organizovali brojne radionice u saradnji sa Udruženjem čuvara prirodnog i kulturnog nasleđa „Lesovik“. Kako bi doprineli što bezbrižnijem detinjstvu mališana, za njih ćemo obezbediti razne sprave za igru koje će biti postavljene na gradskom trgu. U planu je izgradnja i tri potpuno nova dečja igrališta na tri  lokacije (Sterijino sokače, Vojnički Trg i Gudurički put). Kao i uvek otvoreni smo za sve primedbe i predloge naših sugrađana. rekao je direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Pogledajte snimak sa današnje konferencije za medije:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28