Velikom radnom akcijom građani Vršca uredili svoje najlepše izletište - Vršački breg

Velikom radnom akcijom građani Vršca uredili svoje najlepše izletište - Vršački breg

Autor :  apr 27, 2018

Brojni sugrađani odazvali su se akciji prolećnog uređenja i čiščenja Vršačkog brega, koju je organizovao grad Vršac u saradnji sa JKP "Drugi oktobar".

Akcija uređenja i čiščenja Vršačkog brega, koja je podrazumevala uređenje svih izletišta, uspešno je završena.

- Građani Vršca su još jednom pokazali da vole svoj Breg,  jer su se odazvali u velikom broju. Bilo ih je preko 400, a ove godine su kao gosti učestvovali i učenici srednje farmaceutske škole iz Temišvara. Takođe, u akociji su učestvovali i učenici svih srednjih škola iz Vršca, dok je od osnovnih škola učešće je uzela OŠ "Paja Jovanović". Udruženja penzionera, članovi SUBNOR-a i udruženja čija je delatnost Zaštita životne sredine takođe su u velikom broju podržali akciju, kaže član Gradskog veća Miloš Vasić.

Osim izletišta, uređene su i sve pešačke staze, bankine pored puta tako da su lepote Vršačkog brega došle do punog izražaja. U okviru akcije poravnat je i put od Odmarališta Crvenog Krsta do Planinarskog doma. 

akcija 2018 breg grad vs 27418 prvi maj

- Pored velikog angažovanja vršačkih i temišvarskih đaka i građana,  svoj veliki doprinos da ova akcija uspe dali su i radnici JKP "Drugi oktobar". Oni su uspeli da na vreme pokose sve površine koje su bile planirane, urede bankine pored puta i sav prikupljeni otpad  odnesu do gradske deponije. Učešce u organizaciji današnje akcije  lično su uzeli i direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić i član Gradskog Veća Veljko Stojanović. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim učenicima, đacima i njihovim nastavnicima, kao i udruženjima građana na uspešno obavljenom poslu. Ujedno ovo je prilika i da pozovem sve sugrađane i ljubitelje prirode da posete Vršačke planine tokom prvomajskih praznika, i da svoje slobodno vreme iskoriste uživajući u prelepoj prirodi, kaže kaže član Gradskog veća Miloš Vasić.

IMG 73acprvi maj akcija breg 2018 27418

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28