U Vršcu otvorena Škola roditeljstva

U Vršcu otvorena Škola roditeljstva

Autor :  maj 10, 2018

U Domu zdravlja Vršac otvorena je Rosa škola roditeljstva u kojoj će budući roditelji dobijati stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta.

Škola roditeljstva nalazi se u kompletno renoviranom i opremljanom prostoru u okviru Dispanzera za žene.

- Otvaranje Škole roditeljstva je od nemerljivog značaja za sve mlade roditelje kako iz Vršca, ali i iz susednih opština Bela Crkva, Plandište i Alibunar, koje gravitiraju našem gradu i čiji stanovnicu koriste usluge ove zdravstvene ustanove. Grad Vršac će uvek , kao i sada podržati realizaciju ideja koje u svom fukusu imaju porodicu i decu, a ovaj projekat se zasniva upravo na tim vrednostima, rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Otvorena Rosa škola roditeljstva u Vršcu 109843 2018

Tim škole čine pedijatar, ginekolokog, stomatolog i patronažne sestre, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

- Kroz predavanja, vežbe i radionice, budući roditelji imaju priliku da dobiju kredibilne i stručne savete o toku i fazama trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice, istakla je direktorka doma zdravlja dr Rodika Petku.

Rosa škola roditeljstva u Vršcu 108876543

- Škole roditeljstva su mesta gde buduće mame i tate pronalaze sigurnost u snalaženju u novim ulogama. Veliku zahvalnost za uspešnost misije škola roditeljstva dugujemo građanima, koji od 2010. godine podržavaju inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja i doprinose da roditelji širom Srbiji budu spokojniji i spremniji za nove uloge, izjavila je Julija Žigić, predstavnica Rosa vode.

Otvaranje škole roditeljstva u Vršcu usledilo je nakon otvaranja deset škola u protekle dve godine, i to u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji, Surdulici, Sjenici, Srpskoj Crnji, Svilajncu, Bojniku i Batočini.

- Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku za roditelje preko 5.000 beba na godišnjem nivou širom Srbije. Zajedno sa Rosa vodom smo stvorili platformu koja  pruža sigurnost u periodu proširenja porodice, što je preduslov za zdravo odrastanje i vaspitanje dece, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnik ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Januar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31