Otvoren konkurs za prijem u Dom učenika Vršac

Otvoren konkurs za prijem u Dom učenika Vršac

Autor :  jun 12, 2018

Dom srednjih škola iz Vršca raspisao je konkurs za prijem đaka na smeštaj i ishranu u Domu za školsku 2018/2019. godinu.

Pravo na smeštaj i ishranu u Domu imaju redovni učenici srednjih škola u Vršcu, državljani Republike Srbije koji nemaju prebivalište u Vršcu. Broj raspoloživih mesta u Domu je 160.

U prvom upisnom roku biće popunjeno 144 mesta, a preostalih 16 mesta (odnosno 10% mesta u okviru smeštajnih kapaciteta Doma) se opredeljuju za smeštaj i ishranu učenika iz osetljivih društvenih grupa.

Ukoliko se ova namenski opredeljena mesta ne popune, biće popunjena sa primljenim kandidatima po redosledu sa konačne rang liste.

Prijavljivanje kandidata na konkurs za prvu raspodelu je od 5. do 17. jula, za preostala slobodna mesta od 20. do 24. avgusta, za kada je planirano i prijavljivanje kandidata iz osetljivih društvenih grupa i kandidata koji nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

- Obrazac prijave na Konkurs (dobija se u ustanovi prilikom konkurisanja);
- Javne isprave o završenoj osnovnoj školi (svedočanstva o završenim razredima - od V do VIII razreda), uverenje o obavljenom završnom ispitu i potvrda o upisu u srednju školu za učenike koji su upisani u I razred srednje škole;
- Svedočanstvo o završenom prethodnom razredu srednje škole za učenike koji su upisani u II, III ili IV razred srednje škole; 
- Uverenje o prihodima po članu porodice (pribavlja se u opštini prebivališta roditelja odnosno staratelja, za period januar-mart 2018. godine), uz uslov da prebivalište nije menjano u poslednjih šest meseci
- Diploma i ostale dobijene nagrade sa učešća na takmičenjima (u organizaciji Ministarstva prosvete) koja se nalaze u kalendaru takmičenja učenika u predhodno završenom razredu;
- Jedna fotografija (format za ličnu kartu)
- Kopija izvoda iz Matične knjige rođenih (ne mora da bude overena)
- Lekarsko uverenje o opštem zdravstvenom stanju i sposobnosti za kolektivni smeštaj kandidati ne dostavljaju tokom trajanja konkursa, već prilikom useljenja u Dom, pre početka školske godine.

Dodatene informacije dostupne su: OVDE

 
 
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31