Grad Vršac dobio paket podrške SKGO za izradu i unapređenje mehanizama inkluzuje Roma i Romkinja

Grad Vršac dobio paket podrške SKGO za izradu i unapređenje mehanizama inkluzuje Roma i Romkinja

Autor :  jun 27, 2018

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović potpisala je danas u ime grada Vršca , sporazum o saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), po pitanju realizacije programa "Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma".

Ovim sporazumom, grad Vršac će dobiti sveobuhvatni paket podrške za izradu i unapređenje strateških, finansijskih i institucionalnih mehanizama za sprovođenje mera inkluzije Roma i Romkinja. 

Cilj Programa je podrška procesu poboljšanja socio-ekonomskog položaja romske populacije u lokalnim zajednicama i sprovođenju prioritetnih strateških mera iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine.

- Sporazum sa SKGO veoma značajan, jer je Vršac multietnička sredina.SKGO će nam pružiti tehničku pomoć u donošenju odredjenih dokumenata i planova i formiranju mobilnog tima za politiku inkluzije, a doniraće nam vozilo i računar za njegove potrebe, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović i dodala da je to novi pristup u rešavanju problema Roma.

Osim sa Vršcem, sporazume o saradnji, SKGO je potpisala sa još devet gradova i opština u Republici Srbiji.

Podršku su u okviru Komponente 1 Programa ,"Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" dobili su još i  Lebane,  Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka, Aranđelovac, Bečej i Loznica.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30