DOSIJE "MOHAN": Nevidljivi milioner sa nekoliko pasoša (VIDEO)

DOSIJE "MOHAN": Nevidljivi milioner sa nekoliko pasoša (VIDEO)

Autor :  jul 04, 2018

Mreža Danijela Mohana, tajkuna sumnjive prošlosti, koji poseduje pasoše više zemalja, a u nekima ima i doživotnu zabranu ulaska zbog nezakonitog poslovanja, nadvija se nad Vršcem.

Samom pojavom u ovom južnobanatskom gradu, skupim sportskim limuzinama, kupovinom luksuznih nekretnina i privrednih kompleksa, Mohan je zaintrigirao javnost. Vrlo brzo, za njega se zainteresovao i tužilaštvo. Razlog je sumnja da su određeni državni činovnici u Srbiji "pomogli" Mohanu da se oslobodi izdržavanja dela zatvorske kazne, na koju ga je pravosnažno osudio Okružni Apelacioni sud Mađarske, a na osnovu presude Gradskog suda Budimpešte.

Mohan, u Mađarskoj osuđen zbog prevare upravo u privredi, u Vršcu je vrlo brzo preuzeo nekoliko kompanija i počeo da se bavi raznorodnim delatnostima. Još brže se na tržištu nametnuo ispred firmi koje dugo godina sarađuju sa velikim sistemima, poput Hemofarma. Takođe, preuzima i primat među poljoprivrednim proizvođačima. 

Prvi potez bio mu je uzimanje Zemljoradničke zadruge "Pig Farm", na ulazu u Banatsku Suboticu, koju su finansijski stručnjaci procenili na devet miliona evra. Novembra 2015. godine, Trajan, Georgina, Aida (Ruska federacija) i Daniel Mohan (Hrvatska), postali su suvlasnici umesto Ozrena Bolića, Dragana Joževića i Bogice Vučkovića. Ubrzo, Mohan je postao i član Upravnog odbora, umesto Eugena Peptana iz Rumunije, a iz APR obrisano je i šest ogranaka. Ostale su klanica i mešaona stočne hrane u Banatskoj Subotici. Njegova pozajmica Zarkuli, priča se o milion i po eura, bila je dovoljna da preuzme celokupnu firmu i isprati osnivače. 

Zemljoradničku zadrugu "Moje jaje" Mohan je kupio od poznatih vršačkih porodica Matijašević i Lučić, da bi stekao uslov da, na osnovu njihovog dotadašnjeg rada, konkuriše za državne oranice. Preregistrovao je u firmu "Aima-Agrar". Ovo mu nije prvi dodir sa državnim oranicama. Njegova rođaka, kao što je i priznala, bila je uzurpator i to impozantne površine.

Kako saznajemo, kupio je i većinski paket porodične štamparije "Tuli" i izgradio novi proizvodni kompleks.

Pitanje je kako je sve to postigao, a ima samo 49 godina?

Ko je Danijel Mohan?

Izvor: RTV Pančevo

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Jul 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31