Pokrajina i grad Vršac zajedno finansiraju idejni projekat rekonstukcije Opšte bolnice u Vršcu

Pokrajina i grad Vršac zajedno finansiraju idejni projekat rekonstukcije Opšte bolnice u Vršcu

Autor :  jul 16, 2018
Pokrajinska vlada i Grad Vršac zajedno će finansirati idejni projekat za rekonstrukciju i adaptaciju Opšte bolnice u Vršcu. To je dogovoreno na zajedničkom sastanku pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića, najužeg rukovodstva grada Vršca i predsednika Skupštine Grada Nenada Baroša.

Na svečanom otvaranju obnovljenog dela porodilišta Opšte bolnice u Vršcu, za šta je sredstva obezbedila „Blic Fondacija“, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković zahvalio se kompaniji „Ringer Axel Springe“ na donaciji porodilištu i pohvalio društvenu odgovornost koju ova kompanija pokazuje, a čiji je rezultat sanacija 500 kvadrata podova porodilišta.

- Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine u vršačku bolnicu uložila 43 miliona dinara za kupovinu najsavremenije medicinske opreme. Na zvaničnom sastanku, koji smo danas održali u Skupštini Grada Vršca, sa predstavnicima grada dogovorili smo da Grad Vršac i Pokrajinska vlada zajedno finansiraju idejni projekat, kako bi se ova bolnica renovirala, istakao je sekretar Gojković.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo posetio je i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“, gde je počeo sa radom novoopremljeni radiološki kabinet.

Zahvaljujući nabavci CT aparata koji nikada ranije nije postojao u Vršcu, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti od danas će sprovoditi program preventivne dijagnostike.

U pitanju je IPA projekat prekogranične saradnje koji je finansirala Evropska unija, dok je deo novca za nedostajuću opremu i sufinansiranje projekta izdvojila Pokrajinska vlada.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28