Uklonjena divlja deponija u Uljmi

Uklonjena divlja deponija u Uljmi

Autor :  jul 17, 2018

Grad Vršac je u saradnji sa Savetom MZ Uljma i JKP "Drugi Oktobar" organizovao uklanjanje jedne od najvećih divljih deponija u Uljmi.

Reč je o deponiji u ulici Železnička kolonija.

- Deponiju su stvarali ljudi iz sela što predstavlja očiglednu nebrigu o izgledu svog sela i očuvanju zdravog životnog okruženja. To sve narušava opštu sliku o selu i uređenosti samog sela. Naš cilj je da nam sela budu čista i da budu prava oaza zdravog prirodnog okruženja a ne mesta na kojima je čak i kvalitet vazduha ugrožen, kaže član gradskog veća Slaviša Maksimović.

- Iz Uljme se odvozi organizovano otpad i ne postoji ni jedan razlog koji će da opravda one koji bacaju otpad tamo gde je to po zakonu zabranjeno. Grad vrši organizovano sakupljanje otpada a građani su dužni da svoj otpad pravilno odlažu, istakao je  direktor JKP "Drugi Oktobar" Nebojša Perić.

uljma deponija 2018 jul uklanjanje grad jko drugi

- Grad Vršac svojim aktivnostima želi da smanji negativni uticaj koji divlje deponije imaju na životnu sredinu i iz ti razloga upućujemo apel svojim građanima da svoj otpad odlažu u svoje kante za komunalni otpad. Otpad iz kanti se organizovano odvozi na gradsku deponiju i na taj način se sprečava svaka mogućnost nepravilnog odlaganja. Svoje veće količine otpada, dužni smo da odvezemo na gradsku deponiju. To je jedini načina da se u buduće spreči stvaranje novih divljih deponija. Grad Vršac značajna sredstva izdvaja za uklanjanje divljih deponija a svima nama bi korisnije bilo da se taj novac uloži u uređenje škola i obdaništa, rekao je član Gradskog veća Miloš Vasić.

Inače do sada je grad potpuno uklonio divlje deponije u Pavlišu, Vlajkovcu a ove godine planiramo da uklonimo sve divlje deponije u Uljmi.

uljma jul 18 deponija 2018 uklanjanje grad drugi okt

- Strategija Grada, kada je reč o divljim deponijama , da ih potpuno uklonimo iz svih naših naseljenih mesta. Zato je važna dobra saradnja sa građanima naših naseljenih mesta jer je svima nama u interesu da nam sela budu čista i privlačna pogotovo za mlade koji žele da ostanu da žive na selu, ističu predstavnici grada Vršca.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28