Grad Vršac učesnik konferencije "Zdravlje u svim politikama - U zdravom telu zdrav duh"

Grad Vršac učesnik konferencije "Zdravlje u svim politikama - U zdravom telu zdrav duh"

Autor :  sep 13, 2018

Članica gradskog veća za zdravstvo i socijana pitanja Tatjana Nikolić predstavljala je grad Vršac na zajedničkom sastanku Mreže za zdravlje i Mreže za sport Stalne konferencije gradova i opština juče u Beogradu.

Tema konferencije bila je  "Zdravlje u svim politikama - U zdravom telu zdrav duh". 

Sastanak mreža organizovan je uz podršku projekta „Institucionalna podrška SKGO-druga faza“ koju sprovodi SKGO, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Tema skupa je sprovođenje planova javnog zdravlja i drugih strategija razvoja u gradovima i opštinama.

tanja bgdkonfseptembar2018

 

Dosledna posvećenost u sprovođenju  javnih politika u oblastima sporta, zaštite životne sredine i javnog zdravlja su pokazatelj  stepena preuzimanja odgovornosti za zdravlje na nivou gradova i opština.

Strateški ciljevi Stalne konferencije gradova i opština su razvoj javnozdravstvene pismenosti, kao i stvaranje društvene klime u kojoj se zdravlje prepoznaje kao vrhunska vrednost, potencijal i preduslov za dugoročni razvoj zemlje.

Partnerstva za zdravlje na lokalnom nivou treba da dovedu do ekonomičnijeg trošenja resursa, većeg zadovoljstva građana, zdravije životne sredine i boljeg zdravlja za sve.

 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30