Ronald Zeliger: Nastavljaju se investicije Štade u Hemofarm, biće potrebe i za novim radnicima

Ronald Zeliger: Nastavljaju se investicije Štade u Hemofarm, biće potrebe i za novim radnicima

Autor :  sep 28, 2018

Hemofarm u Vršcu najveći je domaći proizvođač lekova i jedan od najvećih izvoznika. Prošle godine u pogonima te kompanije proizvedeno je 5,5 milijardi tableta, što je novi rekord. Od 2006. godine Stada u Hemofarm investirala oko 300 mil EUR i da je ta kompanija postala regionalni centar Stade za 13 zemalja centralne i jugoistočne Evrope od kojih je osam u EU.

Investicije Štade u Hemofarm će biti nastavljene, a biće potrebe i za novim radnicima, kaže za Večernje novosti, generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger, i dodaje  da se u pogonima te farmaceutske kompanije proizvodi čak 60% svih proizvoda nemačke Stade u čijem je sistemu.

- Velika je stvar kada kompanija iz male zemlje na istoku Evrope čini toliko važan segment u poslovanju internacionalnog koncerna, jednog od najvećih eropskih proizvođača generičkih lekova. Naša je obaveza da to poverenje opravdamo. Kada su u pitanju nove investicije, u ovom trenutku ne bih otkrivao o čemu se radi, jer je u toku izrada projekta i planova, ali ubeđen sam da ćemo za otprilike godinu dana moći više detalja ovim povodom da iznesemo, rekao je Zeliger.

On je takođe istakao i da su domaći proizvodjači lekova u odnosu na uvoznike u neravnopravnom položaju jer je PDV na uvoz lekova 10%, a 20% na uvoz sirovina za proizvodnju lekova.

- Važno je da država podrži domaću industriju jer se to višestruko vraća, rekao je Zeliger i ocenio da "podržavajući domaće proizvodjače i domaća istraživačka odeljenja država podržava sebe".

Zeliger poziva nemačke biznismene da izaberu Srbiju za destinaciju gde će investirati.

- Moja preporuka je da se na licu mesta uvere kakva je ovo zemlja za poslovanje. Ovde sam već više od sedam godina i smatram da je Srbija dobra ne samo za posao već i za život - kazao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Izvor: Beta.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28