Brojna priznanja za Etno kuću "Dinar" na Novosadskom sajmu turizma

Brojna priznanja za Etno kuću "Dinar" na Novosadskom sajmu turizma

Autor :  okt 08, 2018

Etno kuća "Dinar", vlasnika Zonai Dejana odavno je postala brend po kome se grad Vršac prepoznaje i u zemlji, ali i u inostranstvu. Da je zaista tako potvrđuju i brojne nagrade, mađu kojima su i brojna priznanja na nedavno završenom Sajmu turizma u Novom Sadu.

Sudeći po broju osvojenih nagrada, slobodno možemo reći da je nedavno završeni 51. Međunarodni sajm turizma u Novom Sadu bio u znaku Etno kuće "Dinar koja je dobitnik je četiri nagrade:

1.)  Velike zlatne medalje ua izuzetan kvalitet nacionalne kuhinje

2.)  Velike zlatne medalje za autentičan ambijent 

3.) Velike zlatne medalje za razvoj ruralnog turizma 

4.) zlatne medalje za ponudu kvalitetnih prvoklasnih vina

Da podsetimo i na prošlogodišnjem Sajmu turizma u Novom Sadu, Velika zlatna medalja pripala je vršačkoj Etno kući "Dinar"i to za ambijetalnu celinu i vrhunski kvalitet ugostiteljskih usluga.

Takođe, Etno kuća "Dinar" nosilac je laskavog priznanja Quality Award, koje im je, za kvalitet hrane i usluga, dodelio Global Trade Leader's Club - International Hotel & Restaurant iz Madrida.

Etno kuća "Dinar" je dobitnik i nekoliko nagrada Privredne komore Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu, kao i nagrade na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Etno kuća „DINAR“ (Dimitrija Tucovića 82), otvorena je pre osam godina. Iako je svojevrsan muzej starih, raritetnih stvari, od kojih su neke izašle iz upotrebe, reč je o novoizgrađenom objektu u duhu starih banatskih kuća.

Nije slučajno Etno kuća "Dinar"postala zaštitni znak grada pod Kulom. Ovo je kuća u kojoj i domaća valuta, zahvaljujući prefiksu „vrhunsko“, ima dodatnu vrednost.

Prijatan etno ambijent inspirisao je i mnoge medijske kuće da u "Dinaru" snime neke od najboljih emisija.

Od masivnih ulaznih vrata, popločanog poda, debelih drvenih greda, masivnih lustera načinjenih od kolskih arnjeva (točkova) preko drvenih stolova i udobnih čvrstih stolica, sve odiše temeljnošću koja obećava bogat i ukusan obrok.

a1277cb30910d6b01027f118f33c82ea L

Šta je sve u ponudi restorana „DINAR“?

U nekoliko odvojenih celina kapaciteta 140 mesta, etno i kamin sali, vinskom podrumu i kočijaškoj bašti, odnosno prostranom tremu, otvorenom u letnje doba, služi se odlična, ukusna i obilna hrana iz širokog dijapazona nacionalne srpske kuhinje, sa naglaskom na banatskoj domaćoj kuhinji i najrazličitijim vinima (u ponudi su i širok izbor domaćih rakija i drugih jakih alkoholnih pića, piva, sokova).

Izbor jela je pravi izazov za goste: u ponudi su hladna i topla predjela, supe i čorbe, prvoklasan roštilj pripremljen na ćumuru, jela po narudžbini, piletina na roštilju, riblji specijaliteti, prilozi, sosevi, jela ispod sača, nekoliko vrsta hleba, znane i neznane salate, među kojima i DINAR vitaminska salata, poslastice. I ne jedan već četiri specijaliteta na DINAR platou: punjeni dimljeni file, pletenica (bela vešalica i slanina ispletene u kiku), punjena bela vešalica i vinogradarski ražnjić.

Još jedno odstupanje od pravila: u restoranu nema žive muzike, već samo u pozadini zvuci starogradskih, evergreen melodija, pesme Balaševića, Legendi, Jelene Tomašević i naravno Zvonka Bogdana, tiho i nenametljivo.

Bez da remeti uživanje u društvu, bilo da je na okupu porodica, prijatelji ili saradnici, u izvrsnoj hrani i dobrom ambijentu. Sve onako kako bi trebalo da bude.

 

etno kuca dinar 1

Etno kuća Dinar otvorila je i ekskluzivni Restoran u Temišvaru, u ulici Barbu Iscovescu 2, u Studentskom kompleksu.

2 timisoara dinar

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Februar 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28