Prijavljivanje potencijalnih učesnika na manifestaciji "Plivanje za Krst Časni" do 4. januara

Prijavljivanje potencijalnih učesnika na manifestaciji "Plivanje za Krst Časni" do 4. januara

Autor :  jan 01, 2019

Prijavljivanje potencijalnih učesnika na manifestaciji "Plivanje za Krst Časni" na Gradskom jezeru u Vršcu počinje danas, 1. januara i traje do 4. januara.

Prijavljivanje se obavlja u Cerkebom opštini u  vremenu od 9 do 12h u kancelariji Crkvene opštine.

Važno je napomenuti da se mogu mogu prijaviti sve punoletne osobe sa prebivalištem na teritoriji opštine Vršac, krštene u pravoslavnoj crkvi, a nakon prijava će biti organizovani obavezni lekarski pregledi za sve potencijalne plivače jer je od izuzetne važnosti njihovo fizičko i mentalno stanje. 

- Datum lekarskih pregleda ćemo naknadno objaviti preko lokalnih medija. Iskusniji za šest proteklih godina, uvereni smo da će ova, sedma po redu manifestacija biti najbolje organizovana do sada i da ćemo uz pomoć naših sugrađana poslati lepu sliku našeg grada u svet, sliku koja jasno pokazuje osnaženu nacionalnu, patriotsku i versku svest naše Srbije, kaže Darko Kojić, član Organizacionog odbora i plivač.

Na Bogojavljenje 19. januara 2019. godine,  kako je najavljno, nakon Svete Liturgije koja će se služiti u 8.30h u Svetonikolajevskom hramu i osvećenja bogojavljenske vode, formiraće se litija kojom ćemo svi zajedno proći kroz grad sve do gradskog jezera gde će se tačno u 12h održati bogojavljensko plivanje za Časni Krst. 

- Molimo sve naše sugrađane da nam se pridruže u litiji, da uveličaju praznik i manifestaciju koju organizujemo i tako pruže podršku plivačima. Na samom jezeru će biti upriličen prigodan kulturno umetnički program i obogatiti ovaj verski, narodni i sportski događaj. Veliku zahvalnost dugujemo Gradskoj upravi, upravi Policije, Domu zdravlja, vatrogasno spasilačkoj službi i svim ljudima dobre volje koji nam pomažu u organizaciji, rekao je protonamesnik Vladimir Simeunović.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« Mart 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31