sreda, 22 maj 2013 08:49

Trka uz stepenice promoviše Vršac

autor 

Vršački atletski klub 1926, u saradnji sa Opštinom Vršac, Turističkim savezom Opštine Vršac, Centrom Milenijum, Sportskim savezom Vršca i Erste bankom, u subotu 25. maja, po prvi put organizuje Trku uz stepenice za takmičare starije od 16 godina. Tim povodom objavljujemo više informacija.

Trka počinje iznad gornjeg parkinga Centra Milenijum (ulica Sunčani trg, 50 metara od raskrsnice sa ulicom Sultane Cijuk), nakon čega će se takmičari kretati ulicom Sunčani trg do raskrsnice ulica Sunčani trg - Milana Tepića- Lička- Topovski put- Mate Matejića, zatim ulicom Mate Matejića do stepeništa i Vile Breg, preko raskrsnice ulica Topovski put - Goranska i gornjeg stepeništa sve do Crkve Svetog Križa gde se nalazi cilj trke.

Skup organizatora trke i volontera je u subotu, 25. maja 2013 godine u 08, 30 časova na platou ispred Centra Milenijum. Prijavljivanje takmičara i preuzimanje startnih brojeva je 08.30 do 09.30 platou ispred Centra Milenijum.

Takmičari će imati obezbeđeno korišćenje toaleta i svlačionica u Centru Milenijum. Na platou ispred Centra Milenijum biće montirana bina, na kojoj će pre početka trke nastupati dva Vršačka rok benda (Game over i Holoklok), a po završetku trke na istoj će biti proglašenje pobednika.

Start trke muškaraca je u 10, a start trke žena deset minuta kasnije. Cilj je kod Crkve Svetog Križa. Staza će biti obeležena trakama sa obe strane, koje će biti vezane između bandera (raskrsnice neće biti zatvarane trakama, nego će na istima biti volonteri koji će zaustaviti saobraćaj za vreme trke) i uklonjene odmah po završetku trka.

Lice zaduženo za organizaciju Trke uz stepenice je Jovanović Dražen. O bezbednosti takmičara duž staze i drugim detaljima brinuće volonteri: Mandić Nenad, Kardoš Mihaj, Pavkov Vojislav, Božidar Ilić, Popović Radomir, Grbić Vladimir, Beljin Sava, Ilić Aleksandra, Šandor Vit, Šafarik Kristina, Bojan Tasić, Šafarik Pavel, Emil Joanović, Ilić Dragoljub, Aleksandra Dragić, Šafarik Ana, Rizvić Alen, Aleksić Dalibor, Miča Gabrijela, Suzana Šegan, Vasić Nenad, Vanja Vulić, Mirjana Milićević, Vesna Jovanović i Stojšić Tanja.

Svečano proglašenje pobednika je u 11.00 na bini ispred Centra Milenijum. Očekivani broj takmičara je oko 30 po trci. Starter trka biće Kojadin Pećanac. Domaćin Trke biće Potočan Dejan, koji će od 08.30 prihvatati takmičare, predati im takmičarske brojeve, upoznati ih sa propozicijama trke i startnom listom, odvesti ih do starta i zajedno sa starterom trke označiti start trke.

U zaustavnoj zoni nalaziće se sudije Heđeši Ištvan i Slavuj Miroslav koji će registrovati poredak takmičara u cilju, te kontrolisati poredak u zaustavnoj zoni. Proglašenje pobednika počinje u 11 časova, na bini isped Centra Milenijum. Nagrade dodeljuju predstavnici sponzora trke. Proglašenje pobednika vodi predsednik VAK 1926 Rakić Dragana.

Po završetku ceremonije proglašenja pobednika, u prostorijama Kluba ekstremnih sportova Izazov, na Vršačkom bregu, održaće se koktel za sve volontere, sponzore i organizatore trka.

- Naša namera je da ovim trkama širimo sportski duh, da afirmišemo zdrav način života, promovišemo atletiku i naš klub kao mesto gde se lepo družimo i vredno treniramo, kao i da gostima iz drugih gradova pokažemo 4 znamenitosti našeg grada, Centar Milenijum, stepenište na bregu, Vilu Breg i Crkvu Svetog Križa, naglasila je Dragana Rakić predsednica VAK 1926.

FRAJLA

 • Izašla nova Frajla!
  Izašla nova Frajla!
  Internet magazin Frajla! u novom broju predstavlja osmosatnu dijetu, otkriva koliko je crni luk zdrav i pogodan, a pišu i o tajanstvenoj mladoj ratnici i novim misterijama. Možete pročitati kako da od kose napravite mašnu i kako da iskoristite kombinacije crne i bele boje pri uređenju.
  petak, 30 avgust 2013
  Opširnije...

LOV

 • Bezbednost, noviteti i zaštita životne sredine
  Bezbednost, noviteti i zaštita životne sredine
  Lovci ove sezone mogu uživati u mnogo noviteta, koje nam, ovom prilikom, direktno iz Švedske, predstavlja lovac Jovan Banda. Hit ove sezone su nove puške belgijskog Browninga i nemačkog Sauera, nova lovačka municija sa ciljem zaštite životne sredine i optika za noćno osmatranje u lovu. Naravno, poseban gušt su lovački Browning noževi.
  petak, 07 jun 2013
  Opširnije...

RIBOLOV

 • Na Dunavu upecan som od 95 kilograma
  Na Dunavu upecan som od 95 kilograma
  Dunavski alasi Miloš Papa Kručičanin i Ranko Radojčić, poznati lovci na dunavske nemani, ulovili su pre izvesnog vremena soma od ravno 95 kilograma, a slika sa kapitalcem tek sada je preplavila društvene mreže.
  ponedeljak, 18 avgust 2014
  Opširnije...

Get our toolbar! 

Najnoviji oglasi

noimage
Na prodaju kuća
(Prodaja / Kuće)
21.08.2014
noimage
Na prodaju kuća u Vršcu
(Prodaja / Kuće)
21.08.2014
noimage
Prodajem kuću
(Prodaja / Kuće)
21.08.2014
noimage
NEGA STARIJIH OSOBA
( / Razno)
20.08.2014
noimage
stan za studente u Beogradu
(Izdavanje / Jedosoban stan)
20.08.2014
noimage
BOJLER I PLINSKE PECI
(Kućni aparati / Grejna tela)
20.08.2014
ARONIJA - SVEŽ / ZAMRZNUT PLOD I SIRUP NA PRODAJU
ARONIJA - SVEŽ / ZAMRZNUT PLOD I SIRUP NA PRODAJU
(Poljoprivreda / Poljoprivredni proizvodi)
20.08.2014
Developed by SmartSoft