Promocija knjige "Kilometri sreće" Vrščanke Samante Gilice u Novom Sadu

Promocija knjige "Kilometri sreće" Vrščanke Samante Gilice u Novom Sadu

Autor :  apr 18, 2017

Vrščanka Samanta Gilice, članica Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) od 2012. godine takmiči se u trčanju maratona i ultramaratona. Od tada do danas Samanta je ostvarila zapažene rezultate, a svoje petogodišnje iskustvo sa različitih staza pretočila je u knjigu "Kilometri sreće" koju je predstavila publici na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

"Pre svega znaj da možeš sve što poželiš i da nemoguće ne postoji" – prva je rečenica koju ćete pročitati u Samantinoj knjizi. Na osnovu vlastitog iskustva i snova, u koje je samo ona verovala i na kraju ih ostvarila, Samanta poručuje da su pred svima nama kilometri sreće.

- Jednostavno knjiga je, mogu slobodno tako da kažem, knjiga nadahnuća. Sadrži neke svakodnevne motivacione posvete da eto iz dana u dan budemo bolji i da krenemo konačno da verujemo u sebe, rekla je Samanta.

Samanta je upisala DIF sa 115 kilograma, na prvom maratonu osvojila je 3. mesto – i to je, kako kaže, dokaz da je sve moguće. Pa na kraju krajeva i napisati knjigu sedeći u vozu ili autobusu.

Najbolje stvari se dešavaju kad izađete iz zone komfora. Važno je samo da otkrijete šta vas pokreće i prepoznate svoju strast. Morate probati, istakla je Samanta…a to je tek početak puta ka kilometrima sreće.

Opširnije saznajte u prilogu RTV Vojvodine:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije