JKP "Drugi oktobar" organizuje humanitarnu akciju prikupljanja tekstila (VIDEO)

JKP "Drugi oktobar" organizuje humanitarnu akciju prikupljanja tekstila (VIDEO)

Autor :  maj 09, 2017

JKP "Drugi oktobar" organizuje još jednu u nizu akcija, koja je ovog puta humanitarnog karaktera,. Reč je o akciji pod nazivom "Prikupljanje tekstila", a sredstva od prodaje tekstila biće donirana ŠOSO "Jelena Varjaški".

Građani u svih sedan blokovskih naselja u gradu u svojim poštanskim sandučićima u toku dana pronaći će džakove sa uputstvom za odlaganje tekstila i obuće.

- Ne bacajte odeću i kućni tekstil, prikupite ih i učestvujte u ovoj humanitarnoj akciji. Vrlo je važno da tekstil za recikliranje bude suv i čist. Prikupljanje džakova vršiće se tokom subote i nedelje, 13. i 14. maja, poručuju iz JKP "Drugi oktobar".

Ukoliko neko van naselja Hemograd, Trga Andrije Lukića, Vojničkog trga,Trga Konstantina Spajića, Omladinski Trga, Centra i Trga Zelena pijaca, želi da donira stari tekstil, može ga doneti do upravne zgrade JKP i ostaviti kod portira.

v4 1 1

Sav tekstil moguće je reciklirati 100%, a svoju primenu nalazi u građevinskoj, autoindustriji i industruji namestaja. Deo tekstila može se opet koristiti u tekstilnoj industriji.

- Naša ideja jeste buđenje svesti o odlaganju i recikliranju otpada, očuvanju životne sredine i društvenoj odgovornosti. Budimo savesni i humani i pomozimo u prikupljanju sredstava za ovu vršačku školu, kažu u JKP "Drugi oktobar".

Dok kod nas tek počinje, u svetu se reciklira oko 25 % ukupnog tekstilnog otpada. Ukoliko naiđemo na dobar odjek akcije i građani prepoznaju našu ideju, u narednom periodu u svakom naselju biće postavljeni posebni kontejneri za odlaganje tekstila i obuće.

- Nadamo se da je ovo samo početak uspešne saradnje sa ŠOSO "Jelena Varjaški" i da ćemo i ubuduće organizovati akcije koje će pomoći deci sa smetnjama u razvoju. Ovim putem pozivamo naše sugrađane da se odazovu pozivu i uzmu učešće u akciji koja će trajati do nedelje, kažu u školi

Opšitnije o akciji pogledajte u video prilogu:

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije