Film "Kozje uši" premijerno u Vršcu i Beloj Crkvi

Film "Kozje uši" premijerno u Vršcu i Beloj Crkvi

Autor :  maj 19, 2017

Film "Kozje uši" reditelja Marka Kostića, nastao po scenariju i istoimenom nagrađivanom romanu Vladislave Vojnović, biće premijerno prikazan 25. maja u "Centru Millennium" u Vršcu i "Centru za kulturu" u Beloj Crkvi.

Projekcijama u Vršcu (od 18 i od 20 sati) kao i Beloj Crkvi (od 19 i od 21 čas) prisustvovaće glavni protagonisti filma Gorica Popović, Milica Spasojević, Nenad Maričić, producent i direktor fotografije Miloš Spasojević, reditelj Marko Kostić, kao i pisac, scenaristkinja i producent Vladislava Vojnović, u čijoj su u rodnoj Beloj Crkvi i snimljeni kadrovi ovog filma.

Kroz svojevrsni "miks" melodrame i crnohumorne komedije, publika će moći da doživi život baba Stojanke (Gorica Popović), koja je zbog nesrećne ljubavi 1968. prekinula studije u Beogradu i vratila se u rodno selo gde sama izdržava i podiže unuke, istovremeno boreći se sa malograđanštinom, licemerjem sredine i neslobodom, pokazujući da za dostojanstvo i ličnu hrabrost nije potreban novac, i da čovek može biti pobednik u životu i iz jedne autsajderske pozicije.

Ovu dirljivu priču koja uliva nadu, publika u svim gradovima je ispratila aplauzima, a 25. maja svoj sud moći će daju i žitelji Vršca i Bele Crkve, gde je smeštena radnja filma.

U filmu igraju i Nikola Kojo, Slobodan Ćustić, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i Toma Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Pavle Marković, Monika Romić.

Izvor: RTV

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"
  1. Najnovije
  2. Najčitanije