Na graničnom prelazu Vatin: Cigarete u rezervoaru, alkohol umesto rezervnog točka

Na graničnom prelazu Vatin: Cigarete u rezervoaru, alkohol umesto rezervnog točka

Autor :  dec 08, 2017

Vršački carinici su se na graničnom prelazu Vatin susreli sa neobičnim pokušajem krijumčarenja cigareta i alkohola koji su bili sakriveni u rezervoaru za gorivo i prostoru za rezervni točak automobila. 

Zahvaljujući iskustvu carinika osujećen je pokušaj rumunskog državljanina da iz Srbije u Rumuniju prokrijumčari 37 boksova cigareta i gotovo 200 litara medicinskog alkohola. 

Prilikom detaljnog pregleda Mercedesa rumunskih registarskih oznaka, najpre su uz pomoć fiber optike, zahvaljujući kojoj je moguće videti unutrašnjost teško dostupnih šupljina, u rezervoaru za gorivo pronađene cigarete „Ashima“ i „Pall Mall“, uglavnom bez akciznih markica.

Iz rezervoara je izvađeno ukupno 368 paklica cigareta. Daljom kontrolom u tom automobilu je pronađeno i 196 litara 96% medicinskog alkohola.

Boce sa alkoholom bile su sakrivene svuda gde je to bilo moguće: u prostoru između sedišta, u prostoru za rezervni točak, dok je deo pronađen u prtljažniku automobila prekriven ćebetom.

Vozač automobila, rumunski državljanin je pre započinjanja detaljne kontrole negirao da ima bilo šta što bi trebalo prijaviti.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije