Na graničnom prelazu "Vatin" sprečeno krijumčarenje

Na graničnom prelazu "Vatin" sprečeno krijumčarenje

Autor :  apr 05, 2018

Pun automobil cigareta, duvana i flaša etil-alkoholaPun automobil cigareta, duvana i flaša etil-alkoholačetvrtak, 05 april 2018.Carinici su u saradnji sa policijom 4. aprila 2018. godine, na graničnom prelazu Vatin, sprečili krijumčarenje cigareta, rezanog duvana i etil-alkohola iz Srbije u Rumuniju.

Prekršaj je otkriven nakon detaljne kontrole „opel astre“ temišvarskih registarskih oznaka,  koju je vozio rumunski državljanin.

On je neprijavljeni tovar sakrio svuda gde je to u automobilu bilo moguće, pa da bi efikasno otkrili sve šupljine koje je za krijumčarenje koristio, carinici su koristili savremenu opremu kojom raspolažu: fiberoptiku i bustere.

Rezanim duvanom bila su ispunjena prednja leva vrata, a u prostoru ispod instrument table na suvozačkoj strani otkrvene su paklice cigareta.

Najpre su u prtljažniku automobila, u prostoru predviđenom za rezervni točak pronađene flaše sa alkoholom. Njima su bile ispunjene i fabričke šupljine prednjih desnih vrata.

tttuunsj

Ispostavilo se da je u u raznim fabričkim šupljinama automobila bilo sakriveno 58 litara 96% etil-alkohola, oko 300 paklica cigareta ''pal mal'' i ''lm'' sa akciznim markicama Srbije, kao i nepunih 5 kilograma rezanog duvana.

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije