Projekcija filma "Pre kiše" sutra u Vršcu

Projekcija filma "Pre kiše" sutra u Vršcu

Autor :  jan 28, 2019

Film "Pre kiše" u okviru Revije kultnog makedonskog filma, na programu vršačkog Kulturnog centra je u utorak 29.januara.

Film „Pre kiše“ je film iz 1994. godine čiju filmsku radnju čine tri priče: „Reči“, „Lica“ i „Slike“, čija su glavna tema tragične i nesrećne ljubavi u vreme ratova i međunacionalnih sukoba zbog raspada bivše SFRJ.

Film „Pre kiše“ („Pred doždot“) je nagrađen sa više od trideset nagrada širom sveta od kojih je najznačajnija venecijanski Zlatni lav, a pored toga je bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljih filmova van engleskog govornog područja. Našao se na listi najrevolucionarnijih filmova svih vremena zajedno sa „Građaninom Kejnom“ Orsona Velsa, „Rašomonom“ Akira Kurosave, kao i sa filmovima Felinija, Bergmana, Hičkoka i Kjubrika. Njujork tajms uvrstio ga je među 1.000 najboljih filmova svih vremena, a takođe je i deo predavanja na mnogim univerzitetima u svetu.

Uloge: Rade Šerbedžija, Katrlin Kartlidž, Gregor Kolin, Labina Mitevska...Režija: Milčo Mančevski

Da podsetimo,  Kulturni centar Vršac u saradnji sa Udruženjem Makedonaca organizuje Reviju kultnog makedonskog filma u periodu od 28. do 31. januara.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije