Vršački ragbisti savladali pančevački "Dinamo 1954"

Vršački ragbisti savladali pančevački "Dinamo 1954"

Autor :  maj 15, 2018

Vršački ragbisti (GRK "Vršac) savladali su pančevački Dinamo 1954, rezultatom  33: 17.

"Veprovi sa Tamiša" su krenuli silovito u ovaj meč i posle dva brza eseja poveli sa 12-0 i u tom mementu se činilo da poraz u prošlom kolu od Novosadske Vojvodine nije ostavio traga, naprotiv da je dao krila igračima Dinama.

Nonšalantna igra Vrščana naterala je trenera Gorana Milosavljevića da reaguje i pokuša da trgne ekipu iz letargije. U tome je i uspeo jer do poluvremena, Vršački "buldozi" uspevaju da postignu 2 eseja i jednom uspešno pretvoretako da se na desetominutni odmor odlazi sa rezultatom 12-12Treba napomenuti da je ekipa GRK Vršac igrala sa potpuno novom prvom linijom i trebalo je malo vremena dok su se trojica novajlija uigrala.

Drugo poluvreme donosi potpuno drugačiju sliku na terenu, iako dosta stariji, praktično većina veterani, Vrščani su pokazali da je iskustvo u ovom sportu daleko bitnije od mladosti koju poseduje Dinamo 1954

U prvih deset minuta drugog poluvremena "Buldozi" postižu još dva eseja,osvajaju bonus poen za četiri i više postignutih eseja, i prelaze u vodstvo od 22:12, sve što smo videli od Pančevaca desilo se sredinom drugog poluvremena kada je posle akcije melea lopta otišla do otvorenog krila na dijagonali koji postiže dodatnih pet poena.

Već u sledećem napadu igrači Dinama prave dve vezane kazne,pa sigurnim šutem Muminovića GRK Vršac stiže do prednosti 25:17.

Do kraja utakmice domaćin postiže još jedan esej i koristi još jednu kaznu koju su napravili "Veprovi" i postavlja konačan rezultat 33:17.

Sudija Dejan Štiglić je još jednom pokazao svoj internacionalni nivo.

Posle ove utakmice stanje na tabeli je sledeće:

maj ragbi 2018 tabela vrsac 23457890

 

 

 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije