Sjajan uspeh vršačkih paraglajderista

Sjajan uspeh vršačkih paraglajderista

Autor :  avg 21, 2018

Vršački Paraglajding klub "Berkut" je na upravo održanom takmičenju na Kopaoniku, u disciplini prelet, ostvario sjajne rezultate.

Nakon tri uspešna takmičarska zadatka vrščani su osvojili pet medalja.

U pojedinačnoj konkurenciji u sport klasi paraglajderisti vršačkog kluba "Berkut" Ninko Kljukovnica i Dragodin Milovanović osvojili su drugo i treće mesto, prvi je bio Pavle Pavlović iz PK Golija.

"Berkut" je u ekipnoj konkurenciji u sastavu Ninko Klukovnica, Dragomir Milićević, Goran Kidžin i Dragodin Milovanović osvojio bronzu. 

Kako je ovo takmičenje bilo ujedno i poslednje kolo lige Srbije proglašeni su pobednici za godinu 2018. 

U ligi Srbije pobednik je Dejan Valek AK Kumulus iz Novog Sada, drugo mesto zauzeo Ninko Kljukovnica, a treće Dragodin Milovanović iz vršačkog Paraglajding kluba "Berkut". 

bbbkopaonik 2018 avgust najbolji paragl

Prema rečima naših paraglajderista ovo je bilo jedno od najzanimljivijih takmičenja. 

- Do poslednjeg zadatka vodila se velika i neizvesna borba. Do poslednje trke mogući su bili različiti raspleti obzirom da razlika u ligi Srbije između prvoplasiranog Valeka i drugoplasiranog Ninka Kljukovnice svega 15. poena. Slično je bilo kada je u pitanju ekipi i pojedinačni plasman na sammom takmičenju. Takmičenje je organizovao paraglajding klub Golija iz Raške u periodu od 11. do 16. avgusta. Poletalo se sa poletišta Kokorovac i Jadovnik dok su se zadaci u dužini od 60 do 80 km odvijali iznad doline Ibra i okolnih planina u pravcu ka Novom Pazaru i nazad, ističu za portal eVršac, takmičari vršačkog Paraglajding kluba "Berkut".

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije