AK "Atina" zadovoljan plasmanom Begenišića na Prvenstvu Srbije za seniore

AK "Atina" zadovoljan plasmanom Begenišića na Prvenstvu Srbije za seniore

Autor :  feb 04, 2019

Član AK "Atina" iz Vršca Marko Begenišić (rođen 1996. godine) nastupio je na dvoranskom Prvenstvu Srbije za seniore.

Bagenišić je nastupio kao srednjeprugaš, i osvojio  11.mesto u Srbiji u trci na 800m postignuviši vreme od 2:05,12 minuta.

- Naš takmičar je na početku svoje seniorske karijere, i već  je počeo da pristiže starije takmičare i da im polako staje rame uz rame. Poznavaocima atletike je jasno da rezultat u dvorani zbog većih krivina odgovara tri  sekunde brže na takmičenju na otvorenom stadonu, kao i da takmičari na srednjim i dužim prugama postižu svoje maksimalne domete i rezultate u poznijim godinama, tako da ovaj rezultat predstavlja podstrek za dalji rad svima u klubu. Vrščani će imati priliku da vide Begenišića na delu i na tradicionalnom Vršačkom Belom krosu koji organizuje VAK 1926, a nakon toga Marka očekuje Prvenstvo Vojvodine u krosu. Poznavaocima atletike je poznato da takmičari na srednjim i dužim prugama postižu svoje maksimalne domete i rezultate u poznijim godinama,tako da ovaj rezultat predstavlja podstrek za dalji rad svima u klubu.

begenisicatinavrsacslika2019
Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije