ABA 2 liga: Poraz Vrščana na domaćem terenu

ABA 2 liga: Poraz Vrščana na domaćem terenu

Autor :  Branislav Bane Josimov feb 07, 2019

Košarkaši Vršca izgubili su utakmicu 19. kola ABA 2 lige od KK "Borac" iz Čačka, rezultatom 74:100 (25:22, 18:22, 18:30, 13:26).

Čačani su još opravdali ulogu favorita u Milenijumu i zasluženo došli do ubedljive pobede, ali se odnosu na meč domaćeg šampionata ovaj drastično razlikovao kada je u pitanju prvo poluvreme.

Vrščani su pružili jak otpor, nije ih uplašila početa prednost Borca (12:2) pa su zahvaljujući pre svega nadahnutom Ćirkoviću uspeli da prvi deo meča reše u svoju korist. Odnos snaga se nije mnogo menjao do kraja prvog poluvremena, gosti su svoje napade najčešće završavali pod tablom preko Majstorovića ali su imali i raspoloženu spoljnu liniju, pre svih Radovana i Iliju Đokovića, što im je na isteku prvih 20 minuta donelo minimalnu prednost (44:43).

Utakmica je počela da se lomi sredinom treće četvrtine kada su Vrščani počeli da osećaju posledice skraćene klupe zbog novih povreda Savovića i Mitrovića koji nisu bili u sastavu i izgubili energiju koja ih je do tada krasila.

Treba reći i to da je zbog neujednačenog kriterijuma objektivna vršačka publika skandirala „lopovi lopovi“.U tom periodu Borac je podigao nivo igre u odbrani, zaigrao neuporedivo čvršće nego u prvih 20 minuta i uspeo da dođe do poena iz kontri. U tim trenucima se igra Vršca potpuno urušila a Borac je koristeći dobre role Kočovića i Prlje odvojio na bezbednu razliku.

Darko Kostić, trener Vršca:

- Čestitam Borcu na zasluđenoj pobedi, očigledno je da smo u drugom poluvremenu uspatli bez energije i snage, za razliku od prvog koje je bilo jako dobro i u kojem smo parirali Borcu u svim segmentima. Shvatam da nam je rotacija kratka i da se dešavaju greške iz umora, ali mislim da su naši padovi u igri preveliki za ovaj nivo takmičenja. Sa 19 izgubljenih lopti ne možemo da pariramo takvim ekipama kao što je Borac. Ponovo smo bili inferiorni u skoku, oni su se raspucali u drugom poluvremenu, sve promašaje su ponovo hvatali i na kraju zasluženo dobili. Borcu želim plasman među četiri ekipe, mi se fokusiramo na oporavak i mečeve u domaćoj ligi.

Jovica Arsić, trener Borca:

- Mislim da smo pokazali da smo kvalitetniji u ovom momentu i zasluženo osvojili bodove. Imali smo problema u odbrani u prvom poluvremenu, očigledno je da nismo uspeli da zaboravimo nedavnu utakmicu u domaćoj ligi kada smo ubedljivo pobedili. Svaki meč je priča za sebe i mora da se odigra na vrhunskom nivou ako misliš da pobediš na strani. Iskoristili smo to što su neki važni igrači protivnika ušli u probleme sa ličnim greškama i uspeli da mirno završimo ono što nam je bio cilj, da osvojimo nove bodove.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije