U Vršcu počinje realizacija projekta "Inovacija poljoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošljavanja u prekograničnom regionu - Agrinno"

U Vršcu počinje realizacija projekta "Inovacija poljoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošljavanja u prekograničnom regionu - Agrinno"

Autor :  okt 03, 2018

Predstavnici vršačke Poljoprivredne škole prisustvovali su prvom radnom sastanku povodom implemntacije projekta pod nazivom "Inovacija poljoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošljavanja u prekograničnom regionu - Agrinno".

Osim Vrščana, sastanku koji je održan u Klubu poslanika Skupštine AP Vojvodine, prisustvovali su i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Kancelarije za evropske integracije, Fonda Evropski poslovi, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, i Poljoprivrednih škola Futoga i Rume.

U ime vršačke Poljoprivredne škole na sastanku su bili Srđan Kliska, direktor škole i Ivan Stanić, nastavnik voćarstva i vinogradarstva i predsednik AGRINNO udruženja iz Vršca.

Sastanak je imao za cilj dogovor oko preuzimanja opreme u vidu ,,pametnog plastenika,, i računarske opreme za kontrolu parametara u plasteniku, sadržaja i tempa seminara iz plasteničarske proizvodnje i drugih tema vezanih za projekat.

Prvi seminari u Poljoprivrednoj školi "Vršac" počeće novembra 2018. godine i trajaće do aprila 2019. godine.

Seminare će držati eminentni i u Svetu priznati stručnjaci Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu. Seminare će pratiti i praktična primena u savremenim pametnim plastenicima koji će biti postavljeni u sve tri škole Vojvodine, pri kojima su osnovana AGRINNO udrženja.

Teme seminara biće šarolike i zanimljive i obuhvataće teme poput: značaja kvaliteta zemljišta za povrtarske kulture, štetnih i korisnih insekata, plodoreda, tipova zaštićenog prostora, preventivnim merama zaštite biljaka, sortimentom, gajenjem i čuvanjem povrća.

Ovim putem želimo da pozovemo i sve zainteresovane građane a koji još uvek nisu članovi AGRINNO udruženja, da se prijave u Poljoprivrednoj školi "Vršac" za slušanje ovih seminara koji će biti potpuno besplatni i obuhvataće praktične radove u savremenim plastenicima.

Broj polaznika biće ograničen, a najzainteresovaniji imaće priliku da u okviru projekta, potpuno besplatno, otputuju na dodatne seminare i praktičnu obuku u Mađarsku.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30