U Vršcu održana prezentacija jednog od najsavremenijih modela regulisanja saobraćaja koji je primenjen u Moskvi

U Vršcu održana prezentacija jednog od najsavremenijih modela regulisanja saobraćaja koji je primenjen u Moskvi

Autor :  jan 19, 2019
Grad Vršac posetio je Jakop Aršalujsovič, predstavnik Državne budžetske ustanove grada Moskva „Naučno istraživački institut za projektovanje javnog prevoza grada Moskve „ MostTransProekt" (DBU „MostTransProekt"). Tokom svoje posete, on je predstavnicima Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vršca, predstavio jedan od najsavremenijih modela regulisanja saobraćaja koji je primenjen u Moskvi.
Savremeni model regulisanja saobraćaja koji je primenjen u Moskvi omogućio je odlično funkcionisanje saobraćaja iako je Moskva prošle godine proglašena za Grad sa najvećom gustinom saobraćajem u Evropi.
Matrijan je ponudio pomoć gradu Vršcu na izradi Plana tehničkog regulisanja saobraćaja.Naučno istraživački institut za projektovanje javnog saobraćaja grada Moskve, izradio je osnovni saobraćajni model za Grad Vršac, koji daje mogućnost za analiziranje glavnih indikatora saobraćaja. Za dalji razvoj ovog modela neophodno je razviti i sprovesti celovito socijološko istraživanje kao i uzeti u obzir parametre saobraćajne aglomeracije (uključujući statistiku nezgoda i protok putnika u javnom saobraćaju).
Predloženi model obuhvata organizaciju drumskog saobraćaja,semaforizovanih raskrsnica, razvoj i administraciju prostora za parkiranja, organizacija rada gradskog saobraćaja i razvoj tarifne politike, razvoj sistema foto i video nadzora i razvoj putne mreže.
 
Predloženi Osnovni saobraćajni model je pokazao da bi završetak započete obilaznice oko grada Vršca,rešio pitanje tranzitnog saobraćaja, smanjio negativni uticaj koji izduvni gasovi motora imaju na životnu sredinu i rešio mnoge probleme koje gradjani Vršca imaju a koji su posledica tranzitnog saobraćaja koji prolazi kroz deo gradskog jezgra.

reyentacijavsmoskva2019kj

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30