Gradonačelnici Dragani Mitrović uručeni ključevi automobila i računarska oprema za potrebe timova za inkluziju Roma
Odštampajte ovu stranicu

Gradonačelnici Dragani Mitrović uručeni ključevi automobila i računarska oprema za potrebe timova za inkluziju Roma

Autor :  mar 12, 2019

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović prisustvovala je svečanosti dodele automobila i računara timovima za inkluziju Roma, koja je održana  u Vladi Republike Srbije.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici lično je uručio gradonačelnici Vršca Dragani Mitrović, ključeve automobila i računare za potrebe mobilnih timova koji se bave inkluzijom Roma i omogućiće bolje i lakše ostvarivanje usluga namenjenih romskoj zajednici.

romiautomartev2019

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO)  svečano je uručila 30 automobila i računara gradovima i opštinama koje imaju formirane mobilne timove za inkluziju Roma, a u cilju podizanja njihovog kapaciteta i adekvatnog funkcionisanja. Vozila i računare donirala je Evropska unija u okviru Programa „Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma", koji realizuje SKGO, a glavni korisnik je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da građani romske populacije zaslužuju više pažnje i posvećenosti i da oni moraju da imaju jednake mogućnosti kao svi gradjani Srbije.

- Srbija je zemlja u kojoj živi mnogo nacija i Vlada Srbije podjednako brine o svima, pružajući im jednaka prava i uslove života i rada. Ponosni smo na činjenicu da predstavljamo pravi primer medjusobnog funkcionisanja naroda, koji mogu da slede i druge zemlje. Želimo da Romi znaju da država čini sve da im pomogne kako bi i oni mogli, svojim angažovanjem i voljom da budu deo Srbije i ravnopravno učestvuju u njenom razvoju", rekao je Đorđević.

Ministar je zahvalio EU na donaciji i podršci i istakao da će njihovo iskustvo, kada je u pitanju briga o gradjanima nacionalnih manjina, biti Srbiji od velikog značaja.

Pored ministra Đorđevića, i šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija, ključeve automobila uručili su još i državni sekretar Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević i generalni sekretar SKGO DJordje Staničić, a osim 30 automobila, za potrebe mobilnih timova za inkluziju Roma, lokalnim samoupravama, ovom prilikom uručeno je i 30 laptop računara.

Naslovna foto: minrzs.gov.rs

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"