Grad osniva Javnu ustanovu "Rezervati prirode Vršca"

Grad osniva Javnu ustanovu "Rezervati prirode Vršca"

Autor :  mar 12, 2019

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, zadužen za Sektor za zaštitu i unapređenje prirodnih dobara i biološke raznovrsnosti Ratko Bajčetić i njegova savetnica Olivija Tešić, posetili su Vršac.

Tema razgovora sa predstavnicima grada  bilo je osnivanje Javne ustanove "Rezervati prirode Vršca".

Sastanak je održan sa radnom grupom koju je formiralo Gradsko veće a čiji je zadatak osnivanje Javne ustanove koja bi se bavila zaštićenim područjima koja se nalaze na teritoriji Grada Vršca.

Ratko Bajčetić je podržao aktivnost koje grad Vršac ima na osnivanju Javne ustanove „Rezervati prirode Vršac“ i istakao da je osnivanje jedne takve ustanove pravo rešenje za očuvanje prirodnih vrednosti zaštićenih područja na teritoriji Grada Vršca.

U završnoj fazi je  izrada Studije zaštite koja će da obuhvati zaštićena područja Vršačke planine i zaštićeno stanište Mali Vršački rit.

Tu studiju je uradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode iz Novog Sada, tako da će se po osnivanju Javne ustanove „Zaštićena područja Vršca“ odlukom Skupštine AP Vojvodine, Ustanova „Zaštićena područja Vršca“, odrediti kao budući upravljač zaštićenih područja koja je obuhvatila ova studija.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30